Apelsintryffel 
250 gram mörk blockchoklad 
1 dl vispgrädde 
50 gram smör 
finrivet skal av 1 apelsin 
0,5 dl citruslikör	
Smält chokladen i bitar i grädden rör så att det blandas. 
Blanda ner smöret i bitar och rör tills det har smält.  
Tillsätt apelsinskal och likör. 
Låt smeten kallna rör någon gång under tiden. 
Låt den gärna stå kallt över natten så att den blir lätt att forma till runda kulor. 
Täck kulorna med kakao, pudra och rulla dom
Nougatbomber
 250 g nougat
 225 g mörk blockchoklad
 1 msk matolja
 1 påse (50g) hasselnötter, hackade
 1 dl cornflakes, fint krossad 
 Dela nougaten på längden i 5 stänger. Skär varje stång i 5 bitar
 som rullas till runda kulor.
 Bryt sönder blockchokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad
 eller mikrovågsugn. Tillsätt oljan och låt chokladen svalna något.
 Rör ned hasselnötter och cornflakes. 
 Doppa nougatkulorna snabbt i chokladgarneringen. Skrapa av överflödig
 choklad. Ställ nougatbomberna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat. 
Nougatkaneltryffel
400 g nougat 
200 g mörk choklad 
1?2 vaniljstång 
2 bitar kanel 
50 g honung 
3 dl vispgrädde 
150 g mjukt osaltat smör	
Hacka nougat och choklad fint. 
Koka upp grädden med vaniljstången, kanel och honung och låt det sjuda i 2 minuter. 
Ta av kastrullen från spisen och låt gräddblandningen stå och dra i 2 timmar. 
Skrapa ner vaniljfröna i blandningen och släng stången. 
Koka upp igen och sila över den finhackade nougaten och chokladen. 
Blanda ordentligt. 
När blandningen svalnat till ca 40º så rörs smöret i. 
Häll massan i en form, täck med plastfolie och låt kallna. 
Gör kulor eller tärningar och doppa i smält choklad eller vänd dom i kakao.