lätt (men svårt) godis, som alla som smakar tycker smakar
som en blandning mellan, knäck, kola, (pepparkaka har jag också hört)m.m
brännblåse varning dock
till kanske 30 godisar (beroende på hur stor man gör dom)
Sweetened condenst milk (vet ej om det finns i normala butiker)
rapsolja eller annan olja
tyflonpanna, röraom plastgrej utan hål som är lätt att diska
två inoljade tallrikar, tesked
hä olja i en tyflonpanna, och hä på 6:an
häll i den kondenserade (eller vad det nu heter på svenska)
mjökken och rör om tlls det kokats upp
vrid ner till ca 4:an och fortsätt att röra om hela tiden
rörom mer och när du är trött rör om mer
(bra armträning

så häller man över det till en av tallrikerna (den har ändrat koncistens vid det här laget)
göt små bollar direkt (mindre risk för brännblåsor med hjälp av tesked)
och tryck till i mitten på bollen när den är på tallriken
'(glöm inte att den ska vara inoljad)
mina kompisar lärde mig att jag skulle ha händerna inoljade också
den stelnar ganska snabbt och ju mörkare "degen"
är ju snabbare stelnar den och det blir hårdare också
obs ha kortklippta naglar annars så kan man få lite "deg"
under nageln och det bränn och man får en brännblåsa
(har testat själv)
det blir svårt att diska det man har använt efter det har stalnat
men det går bättre om man gör det direkt
eller låter det ligga i blöt ett bra tag