Apelsinpannacotta 4 port
tillagningstid 20 min + 4 tim att stelna.
3 gelatinblad
1/2 vaniljstång
1 apelsin
5 dl grädde
1/2 dl råsocker
Gelé
2 gelatinblad
1 clementin
1 1/2 dl apelsinjuice
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Tvätta apelsinen väl, riv skalet och pressa ur saften.
Koka upp grädde, råsocker och vaniljstång med urskrap.
Låt det dra 10 min och ta därefter bort vaniljstången.
Ta upp gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
Rör i apelsinskal och -saft.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt ca 3 tim.
Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 min.
Skala clementinen och skiva den.
Lägg skivorna på pannacottorna.
Koka upp 1 dl apelsinjuice.
Ta den från värmen och lägg i gelatinbladen.
Tillsätt resten av juicen och häll gelén över pannacottorna.
Ställ kallt att stelna.