Full version: Apelsinpannacotta
netaave
Apelsinpannacotta 4 port
tillagningstid 20 min + 4 tim att stelna.

3 gelatinblad
1/2 vaniljstång
1 apelsin
5 dl grädde
1/2 dl råsocker

Gelé
2 gelatinblad
1 clementin
1 1/2 dl apelsinjuice

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Tvätta apelsinen väl, riv skalet och pressa ur saften.

Koka upp grädde, råsocker och vaniljstång med urskrap.
Låt det dra 10 min och ta därefter bort vaniljstången.

Ta upp gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
Rör i apelsinskal och -saft.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt ca 3 tim.

Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 min.
Skala clementinen och skiva den.
Lägg skivorna på pannacottorna.

Koka upp 1 dl apelsinjuice.
Ta den från värmen och lägg i gelatinbladen.
Tillsätt resten av juicen och häll gelén över pannacottorna.
Ställ kallt att stelna.
Castea
Åh, dessa pannacottor. wub.gif

Ytterligare en variant att prova. Tack!
karjo
Låter gott! Jag älskar också pannacottor! wub.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon