150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl krossad, väl avrunnen ananas
2 dl creme fraiche (ev. lätt)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader.
Förtsätt med att nypa ihop pajdegen. Använd matberedare eller händerna. Kavla eller tryck ut den i en form (ca 28 cm i diameter). Nagga den lätt med en gaffel.
Fyllningen röres ihop, helt enkelt, och hälls i pajskalet. Grädda i antingen i lägre delen eller i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen ska ha stelnat, men inte vara helt torr. Meningen är att pajen ska vara lite seg. Det kan behövas en liten stund extra i ugnen.
Låt svalna och servera, kanske med en god vaniljglass. Det brukar inte bli rester av denna paj

P.S Man kan också göra den med 3 dl hallon istället för ananas.