Detta brödet tycker jag är gott, receptet har jag hittat på Finax sida. Där finns fler recept du kan spana in.
LINFRÖBRÖD
Ugn: 180º
5 dl vatten
0,5 dl bovete
0,5 dl linfrö
20 g jäst
10 g brunt farinsocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl hela solrosfrön
420 g Finax Glutenfri Lågprotein Mjölmix
GÖR SÅ HÄR:
1. Skålla bovete och linfrö i 5 dl kokande vatten och låt det sedan stå och dra 10-15 min.
2. Lös ut jästen och tillsätt brunt farinsocker, salt och olivolja. Rör om och låt socker och salt lösas upp.
3. Tillsätt solrosfrö och mjöl, lite i taget. Låt jäsa i bunke i ca 30 min.
4. Skeda upp degen i en väl smord brödform (1½ l.). Använd en slickepott och vatten för att släta till ytan.
5. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
6. Pensla brödet försiktigt med olivolja. Baka därefter brödet på nedersta falsen i 180° ca 30 min.
finax