Jo, jag försökte ihärdigt med mina hela sommaren. Men jag tog t o m upp knölarna ur en kruka efter x antal veckor för att kolla dem, och absolut inget hade hänt, ingen frägskiftning, grodd el dyl. En del av dem hade jag lagt i vatten före sådd.
Jordmandel lär kunna vara härdig i södra Sverige, så lite frost kanske de tål?! I Spanien är de tydligen ogräs, så sprider de sig. Där gör man nåt slags dricka på dem. hm... glömt namnet på den... i alla fall bad jag kompisar på Spanienresa att smaka. Förfärligt, tyckte de.

Men de ser så små och goda ut på bilden.
Råa lär de smaka mandel, bakade smakar de vadå?
Sedan finns det ju fler kul rotfrukter. Själv älskar jag jordärtskocka alldeles väldigt. Skulle kunna äta det varje dag. Är det nån som har fler tips till mig? Och var man hittar utsäde? Jag är ständigt på jakt efter bra jordärtskockutsäde.
Tack för alla svar!
Krullan