Jag odlar chili varje år - jättekul och vackra blir de!

Vanligtvis väljer jag två olika sorter som jag hittar på varuhuset eller i en växthandel.
Vår tvättstuga på markplan funkar bra att driva upp fröer i, så det har alltid gått av sig självt. Jag sår i början av februari (å då passar jag på att så pelargoner också) När det börjar bli varmare ute låter jag plantorna stå på vår inglasade altan. Det är hela glaspartier åt tre håll (v-s-ö) så det är att likna vid ett drivhus. Med hjälp av vattning och vanlig växtnäring (lite för sällan) går det sedan av sig själv ... Det växter så att det knakar.
Skälet till att jag bara driver upp från två påsar är att det blir många plantor och därmed alltför många chilisar än vad jag och mina vänner konsumerar. Det är fint med flera olika sorter, så det har hänt att jag ihädigt övertalat vänner och bekanta att driva upp andra sorter så att vi sedan kan byta en planta eller två...
Jag torkar och fryser chilisarna när de är mogna.