Åsa, mälardalen zon 2
Köpte kryddkrassen (smörgåskrassen) Großblättrige Stamm 10 av Runåbergs och sådde den i krukor med jord, när de kommit upp en bit planterade jag dem i växthuset i början av maj och det var verkligen en hit. Nu är de ungefär som plocksallat med ca 7-8cm stora kryddiga blad som man kan blanda i sallad eller lägga på smörgåsen. Väl värd att odla i trädgården som grönsak, varför odlar vi inte denna typ av grönsak mera? Den växer ju snabbt och är god och det verkar inte vara några problem med den.

(Med tanke på att den växer snabbt kan den nog vara väl värd att odla på friland med.)
Pher
Ja, får ta och testa denna smörgåskrasse, det var alltför länge sen man åt det. Kommer inte ihåg hur det smaka ens.

Mvh
Ingrid på Västkusten
Hallon,

jag hade den på friland förra och förförra året och där går den hur bra som helst!
Smörgåskrasse är bäst på friland och itne som vi odlar den. Förresten är rädisor bäst när dne har baljor, ett annat ofta förbigånget kapitel .-))

Hälsar ingrid
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon