
1 rulltårta
Tid: 25 min
3 ägg
1,5 dl socker (eller mörkt muscavadosocker)
1 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kall espresso eller starkt kaffe
200 g mascarpone (el annan färskost)
1–2 msk grädde
2 msk amaretto (mandellikör)
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
kakao och socker till bakplåtspappret
Gör så här:
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
3. Blanda bakpulver och mjöl och rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med den kalla espresson.
4. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter eller tills kakan får en gyllenbrun färg. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över kakao och strösocker.
5. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret och dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret. Lossnar det inte kan du pensla kallt vatten över gräddningspappret och försöka igen. Täck kakan med ugnsplåten eller en lätt fuktad handduk under tiden som den svalnar.
6. Blanda samman mascarpone, vaniljsocker, florsocker och amaretto och rör ut med grädde tills du får en krämig konsistens.
7. Bred ut krämen över rulltårtan och rulla samman från långsidan. Servera eventuellt med vispad grädde och pudrad kakao.