Full version: Rulltårta
Ophelia
Ville bara delge er en rulltårta som måste vara himmelsk. Finns fler på Aftonbladet. Har ni andra smaskiga recept på rulltårta? wub.gif

1 rulltårta
Tid: 25 min

3 ägg
1,5 dl socker (eller mörkt muscavadosocker)
1 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kall espresso eller starkt kaffe
200 g mascarpone (el annan färskost)
1–2 msk grädde
2 msk amaretto (mandellikör)
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
kakao och socker till bakplåtspappret

Gör så här:
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
3. Blanda bakpulver och mjöl och rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med den kalla espresson.
4. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter eller tills kakan får en gyllenbrun färg. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över kakao och strösocker.
5. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret och dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret. Lossnar det inte kan du pensla kallt vatten över gräddningspappret och försöka igen. Täck kakan med ugnsplåten eller en lätt fuktad handduk under tiden som den svalnar.
6. Blanda samman mascarpone, vaniljsocker, florsocker och amaretto och rör ut med grädde tills du får en krämig konsistens.
7. Bred ut krämen över rulltårtan och rulla samman från långsidan. Servera eventuellt med vispad grädde och pudrad kakao.
Biggan_
CITAT (Ophelia @ 15-02-2007, 13:26)
Ville bara delge er en rulltårta som måste vara himmelsk. Finns fler på Aftonbladet. Har ni andra smaskiga recept på rulltårta? wub.gif

1 rulltårta
Tid: 25 min

3 ägg
1,5 dl socker (eller mörkt muscavadosocker)
1 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kall espresso eller starkt kaffe
200 g mascarpone (el annan färskost)
1–2 msk grädde
2 msk amaretto (mandellikör)
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
kakao och socker till bakplåtspappret

Gör så här:
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
3. Blanda bakpulver och mjöl och rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med den kalla espresson.
4. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter eller tills kakan får en gyllenbrun färg. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över kakao och strösocker.
5. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret och dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret. Lossnar det inte kan du pensla kallt vatten över gräddningspappret och försöka igen. Täck kakan med ugnsplåten eller en lätt fuktad handduk under tiden som den svalnar.
6. Blanda samman mascarpone, vaniljsocker, florsocker och amaretto och rör ut med grädde tills du får en krämig konsistens.
7. Bred ut krämen över rulltårtan och rulla samman från långsidan. Servera eventuellt med vispad grädde och pudrad kakao.

Låter gudomligt gott tongue.gif tongue.gif
...men den får vara för min del tills jag har gottedag! rolleyes.gif
Blomstertanten
CITAT (Birgitta P @ 15-02-2007, 15:25)
Låter gudomligt gott tongue.gif tongue.gif
...men den får vara för min del tills jag har gottedag! rolleyes.gif

Gör som jag ! Inför gottedag varje dag ! tongue.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon