Full version: Bra krukväxtnäring?
Ramoth
Vet att det finns en tråd om att ge näring och det där har kommit upp lite olika sorter, men jag skulle gärna vilja veta vilken sort du tycker är bäst.
Är flytande näring bäst - vilken då i så fall? (eller är alla lika bra/dåliga?)
Näringpinnar istället kanske?
Eller de där näringskulorna som ska användas en gång/år.
Eller är det bästa att göra egen på nå´t vis?
Merlin
Jag använder alltid näringkulor till mina pellisar och de flesta krukväxter. Superbra och enkel tycker jag.
Netha
Använder Bio Bact och ibland Blåkorn.... bägge flytande.
Fenja
Flytande blåkorn, både ute och inne. Vissa gottegrisar som änglatrumpet, krasse, luktärtor planterar jag direkt i kogödsel från påse och börjar gödsla vid varje vattning efter 4-6 veckor.
Mvh
Fenja
Merlin
Måste bara berätta nåt jätteäckligt laugh.gif Min kompis hade några tomatplantor på sin altan i somras med jättefina tomater, precis när jag hade mumsat i mig en fin röd tomat anförtrodde hon mig hemligheten bakom den stora skörden: hon vattnar med utspädd kiss sick.gif sick.gif sick.gif
Åsa, mälardalen zon 2
CITAT (Merlin @ 09-03-2007, 20:19) *
Måste bara berätta nåt jätteäckligt laugh.gif Min kompis hade några tomatplantor på sin altan i somras med jättefina tomater, precis när jag hade mumsat i mig en fin röd tomat anförtrodde hon mig hemligheten bakom den stora skörden: hon vattnar med utspädd kiss sick.gif sick.gif sick.gif



Jamen det är ju helt normalt och man vattnar ju jorden inte på frukterna.

Och ingen näring i handeln är 100% optimal det är bra att köpa 2-3st olika växtnäringar och så varva mellan dem (och gratis växtnäringar typ guldvatten och nässelvatten är mycket bra för växterna samt miljön, inga energikrävande transporter etc.)
Alexander-VG-zon3
det är värre att dricka kranvatten än den tomaten . för växten omvandlar ju ''kisset'' till annat det är ju inte så att tomaten är full med ''kiss'' .

jag själv använde olika naturligt gödsel medel både ute och inne för ett tag sen. sen kom jag väl på att inne finns där inga maskar ( jag vet,jag tänkte inte) så jag slutade med det till krukväxter . sen så nu använder jag ute naturlig gödsel och blåkorn och andra konstgjorda gödsel . och inne blir det konstgjord gödsel ( blåkorn som exempel ) . sen som fenja sa canna,änglatrumpet,paprikor m.m. planterar jag i kogödsel sen så vattnar kort därefter med blåkkorn eller nåt annat
maimiti
Åkrarna gödslas ju inte helt sällan med både urin och koskit, men de flesta äter ju allehanda grödor från bönderna med god aptit ändå.

Just nu använder jag ett Kanadensiskt preparat (tillverkas och säljs bara där vad jag vet) som heter Miracle Grow. En bekant i Kanada skickade hit det för ett par år sedan. Det är i pulverform men otroligt drygt. När det är slut tror jag dock att jag kommer att övergå till Bio Bact eftersom det är Kravmärkt och den mest naturliga gödsel för krukväxter vi har.
e_sedell
Det viktiga är att kolla på sammansättningen i medlet.
Vissa näringar kan va lika bra en till vitt skiljda priser.

Ett intressant ämne som man kan fördjupa sig mycket i.


Långtidsverkande näringkulor är kanonbra att blanda i jorden när man planterer.
Sedan skulle jag rekommendera att använda något flytande medel som även innehåller en bra sammansättning av micronäring, och inte bara N-P-K (macronäring; kväve, fosfor och kalium).


Sedan kan man sno in sig ännu mer. Behovet varierar mellan olika växter och när på sesången.
Ramoth
e sedell:
Men fördjupa dej och sno in dej av hjärtans lust!
Här finns säkerligen fler än undertecknad som gärna tar del av det du kan tänkas skriva.

Med skammens rodnad på kinderna måste jag erkänna att de detaljerade behoven hos mina gröna skyddslingar är jag usel på. Därav min ursprungliga fråga om vad som är bra att ge dem.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon