brohede1
09-03-2007, 19:54
Hejsan!
Är det någon som har ett bra recept på snabbsaltad gurka? Jag brukar köpa jättegod snabbsaltad gurka på Ica, men jag är sugen på att prova att göra det själv.
Monica
aanderss
10-03-2007, 06:48
Här är 2 olika recept
1 kg gurkor
15 svarta vinbärsblad
Lag:
1 l vatten
4 msk salt
1-2 tsk socker
2 1/2 msk ättiksprit
Picka små hål i gurkorna. Varva dem sedan med vinbärsbladen.
Rör ihop lagen och låt den stå tills saltet smält. Rör då och då. Slå lagen över gurkorna, täck med plastfilm och ställ i kylskåpet.
Gurkorna är färdiga efter ca en vecka och står sig sedan ett par månader i kylskåpet.
1 gurka
2 msk ättiksprit
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 krm vit- eller svartpeppar
1 krm salt
rikligt med hackad persilja
Skiva gurkan tunt. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i den skivade gurkan. Strö över hackad persilja. Låt gärna gurkan ligga i lagen någon timme före servering.
Jag gör en sats med lättsaltade gurkor som vi älskar. De är otroligt lätta att göra också.
1 liter kallt vatten
0,75 dl grovt salt
några dillkronor
Rör saltet i vattnet så det smälter. Lägg i gurkorna, de ska vara så gott som täckta av lagen. Pilla ner dillkronorna i lagen. 5-8 gurkor beroende på stl. Färdigt att äta efter ca 2 dygn. När man anser att de inte ska bli saltare häller man bort lagen. Allt ska naturligtvis vara i kylskåp.
Mvh zissi
PS. Hållbara ca 1-2v. i kylskåp. DS.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.