Full version: Snabbsaltad gurka
brohede1
Hejsan!

Är det någon som har ett bra recept på snabbsaltad gurka? Jag brukar köpa jättegod snabbsaltad gurka på Ica, men jag är sugen på att prova att göra det själv.

Monica
aanderss
Här är 2 olika recept

1 kg gurkor
15 svarta vinbärsblad

Lag:
1 l vatten
4 msk salt
1-2 tsk socker
2 1/2 msk ättiksprit

Picka små hål i gurkorna. Varva dem sedan med vinbärsbladen.
Rör ihop lagen och låt den stå tills saltet smält. Rör då och då. Slå lagen över gurkorna, täck med plastfilm och ställ i kylskåpet.
Gurkorna är färdiga efter ca en vecka och står sig sedan ett par månader i kylskåpet.



1 gurka
2 msk ättiksprit
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 krm vit- eller svartpeppar
1 krm salt
rikligt med hackad persilja


Skiva gurkan tunt. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i den skivade gurkan. Strö över hackad persilja. Låt gärna gurkan ligga i lagen någon timme före servering.
zissi
Jag gör en sats med lättsaltade gurkor som vi älskar. De är otroligt lätta att göra också.

1 liter kallt vatten
0,75 dl grovt salt
några dillkronor

Rör saltet i vattnet så det smälter. Lägg i gurkorna, de ska vara så gott som täckta av lagen. Pilla ner dillkronorna i lagen. 5-8 gurkor beroende på stl. Färdigt att äta efter ca 2 dygn. När man anser att de inte ska bli saltare häller man bort lagen. Allt ska naturligtvis vara i kylskåp.

Mvh zissi

PS. Hållbara ca 1-2v. i kylskåp. DS.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon