Full version: god kräm
aanderss
Ingredienser 4 port:

1 liter (500 g) färska jordgubbar
2 dl körsbärs- eller jordgubbssaft, koncentrerad
3 dl vatten
2 msk potatismjöl


Så här gör du:
1. Skölj jordgubbarna under kallvattenkranen. Snoppa dem efteråt, och skär bären i skivor eller klyftor.

2. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen av plattan på en gång när krämen ger från sig ett plopp. Vänd ner jordgubbarna.

3. Värm upp en aning, men rör inte för mycket så att bären mosar sig. Låt kallna
LadyG
Det låter jättegott!
Rapchic
man kan också blanda i rabarber i jordgubbskräm det blir jättegott smile.gif
aanderss
CITAT (Rapchic @ 15-03-2007, 09:02) *
man kan också blanda i rabarber i jordgubbskräm det blir jättegott smile.gif

man kan blanda i mycket thumbsup.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon