Ingen klassisk pskrtt, men en god Spenatkrans skulle kanske passa p bordet?
SPENATKRANS
375 g hackad djupfryst stuvad spenat
4 gg
2 dl mjlk
1 dl riven ost
1 finhackad lk
1-1,5 klyftor finhackad vitlk
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
Tina spenaten. Vispa samman gg, mjlk, ost, lk och kryddor. Tillstt spenaten. Hll smeten i en vlsmord kransform (ca 1 liter, helst teflon). Grdda i 200, ca 40 min. Serveras varm eller ljummen med nykokt potatis, kassler eller rkt skinka/picknickbog.
CITAT (Snflinga @ 04-04-2007, 17:51)

grna ngon smaskig efterrt ocks

Den hr chokladtrtan r jttesmarrig.
CHOKLADTRTA MED GGLIKRKULOR, 12 bitar
6 dl socker
3 dl vetemjl
6 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
200 g smlt smr
4 gg
Glasyr:
200 g mrk choklad
3 msk matolja
16 gglikrkulor (eller pskgg i choklad med likrsmak, t ex Anton Berg)
Smrj en rund form med lstagbar botten. Blanda socker, mjl, kakao och vaniljpulver. Rr ner margarin och gg. Rr kraftigt. Grdda ca 30-40 min i 175. Den ska vara litet kladdig i mitten. Lt svalna.
Smlt chokladen i vattenbad och tillstt oljan. Bred ut ver trtan och tryck dit gglikrkulorna. Lt stelna.
Servera trtan med hallonpur eller aprikospur.