Snflinga
Goda vnner inbjudna p pskamat ... men har ide'torka dunno.gif Vet att jag skall ha "laxjansson", gghalvor, sallad. bagetti ... men sedan d confused.gif Ngon som har ngra kcka tips s tages det tacksamt emot ... grna ngon smaskig efterrt ocks naughty.gif
Castea
Ingen klassisk pskrtt, men en god Spenatkrans skulle kanske passa p bordet?

SPENATKRANS

375 g hackad djupfryst stuvad spenat
4 gg
2 dl mjlk
1 dl riven ost
1 finhackad lk
1-1,5 klyftor finhackad vitlk
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar

Tina spenaten. Vispa samman gg, mjlk, ost, lk och kryddor. Tillstt spenaten. Hll smeten i en vlsmord kransform (ca 1 liter, helst teflon). Grdda i 200, ca 40 min. Serveras varm eller ljummen med nykokt potatis, kassler eller rkt skinka/picknickbog.


CITAT (Snflinga @ 04-04-2007, 17:51) *
grna ngon smaskig efterrt ocks naughty.gif


Den hr chokladtrtan r jttesmarrig.

CHOKLADTRTA MED GGLIKRKULOR, 12 bitar

6 dl socker
3 dl vetemjl
6 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
200 g smlt smr
4 gg

Glasyr:

200 g mrk choklad
3 msk matolja
16 gglikrkulor (eller pskgg i choklad med likrsmak, t ex Anton Berg)

Smrj en rund form med lstagbar botten. Blanda socker, mjl, kakao och vaniljpulver. Rr ner margarin och gg. Rr kraftigt. Grdda ca 30-40 min i 175. Den ska vara litet kladdig i mitten. Lt svalna.

Smlt chokladen i vattenbad och tillstt oljan. Bred ut ver trtan och tryck dit gglikrkulorna. Lt stelna.

Servera trtan med hallonpur eller aprikospur.
Snflinga
Spenatkransen skall absolut med p pskbordet ... tack fr den ! Chokladtrtan verkar mer n smarrig tongue.gif
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon