Ingen klassisk påskrätt, men en god Spenatkrans skulle kanske passa på bordet?
SPENATKRANS
375 g hackad djupfryst stuvad spenat
4 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
1 finhackad lök
1-1,5 klyftor finhackad vitlök
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
Tina spenaten. Vispa samman ägg, mjölk, ost, lök och kryddor. Tillsätt spenaten. Häll smeten i en välsmord kransform (ca 1 liter, helst teflon). Grädda i 200°, ca 40 min. Serveras varm eller ljummen med nykokt potatis, kassler eller rökt skinka/picknickbog.
CITAT (Snöflinga @ 04-04-2007, 17:51)

gärna någon smaskig efterrät också

Den här chokladtårtan är jättesmarrig.
CHOKLADTÅRTA MED ÄGGLIKÖRKULOR, 12 bitar
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
200 g smält smör
4 ägg
Glasyr:
200 g mörk choklad
3 msk matolja
16 ägglikörkulor (eller påskägg i choklad med likörsmak, t ex Anton Berg)
Smörj en rund form med löstagbar botten. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljpulver. Rör ner margarin och ägg. Rör kraftigt. Grädda ca 30-40 min i 175°. Den ska vara litet kladdig i mitten. Låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad och tillsätt oljan. Bred ut över tårtan och tryck dit ägglikörkulorna. Låt stelna.
Servera tårtan med hallonpuré eller aprikospuré.