Det är inte direkt något man gör på daglig basis.. men när man väl gör det... GOD man äter tills man smäller av... sen äter man lite mer ändå!
Chicken à la king
2 st Broilers (vardera ca 1 kg)
½ kg Räkor
4 hg champinjoner (frysta eller färsta spelar ingen roll)
~2 st strimlade paprikor
Currystuvning:
5 msk mör
3 tsk Currypulver
1-2 tsk Paprikapulver
5 msk Vetemjöl
6-7 dl Hönsbuljong
1 st Buljongtärning
1 dl Grädde
Buljong:
vatten så att det täcker kycklingen
Salt
Pepparkorn
Lagerblad
en bit purjo eller en gullök
Koka kycklingen tills den är klar under lock.
Sila upp buljongen och låt fåglarna svalna tills de kan hanteras.
Flå av skinnet och lossa köttet från skrovet, dela köttet i mindre bitar.
Rensa räkorna och fräs upp eller stek champinjonerna.
Smält smöret till stuvningen och låt curry och paprikapulver fräsa lite lätt.
Rör i mjölet och späd ut lite i sänder med buljong,
och sist grädden till en slät fin stuvningssås, låt sjuda någon minut.
Lägg i kyckling, svamp & paprika och sist räkorna (vi brukar ha i dom när vi serverar).
Späd med mer buljong om det behövs.
(Stuvningen kan lagas i god tid men vänta isåfall att lagga i räkorna till sista stund.)
Man kan tydligen ha i 1-2 msk mangochutney i den med & ett par mks torrt vitt vin... men vi har aldrig gjort det...
Hoppas det smakar!