Susanna
16-06-2003, 16:22
Hej!
I år odlar jag gurkört för första gången. Blev inspirerad av vackra bilder på den. Men vad är det som egentligen går att äta på den? Har förstått att bladen kan användas i sallader eller som spenat men går det att äta blommorna? Ofta nämns de som dekoration i sallader och i isbitar. Någon som vet?
Hälsningar
Susanna
hans-Ålösund
16-06-2003, 16:31
bara blommorna som man skall frysa in i isbitar och ha till saft eller vin- resten är bara grönt och ludet
Hej
Jag har odlat gurkört i flera år och njutit av de vackra blommorna i sallader, isbitar mm. Blommorna smakar svagt av gurka. De måste plockas strax innan servering, vissnar snabbt. Bladen lär man kunna äta, men de blir lite stickiga. Fröna lär användas i medicin mot PMS-besvär.
Se upp bara, den förökar sig som bara den.
kryddan
16-06-2003, 18:52
Jag äter det mesta som växer på mina gurkisar - om man rullar ihop bladen och finhackar dem försvinner det mesta av stickigheten. Smakar och doftar som gurka.
Susanna
16-06-2003, 19:35
Tack!
Äntligen fick jag lite klarhet i hur jag kan göra!
Susanna
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.