Utan kvarn är det svårt att mala mjöl ... inte omöjligt kanske, men svårt.
Vi har en handvevad kvarn från
Kvarnspecialisten som funkar fantastiskt bra. Vi maler massor av mjöl på den, färskt mjöl ger såååå gott bröd. Dessutom kan man mala allt möjligt och blanda i, kikärtor, linser och bönor, olika frön och så vidare. Vi köper ekologisk dinkel från en gård i närheten ibland och min sambo bakar väldens godaste bröd av det ... så får man lite motion vid kvarnen också. Enl. uppgift skall den funka bra till majs också men det har jag inte provat.
Dessutom maler vi chilipulver, paprika och torkade grönsaker som blir mycket bra smaksättare i matlagning.
Kvarnen kostade 349:- vill jag minnas och var verkligen ett fynd. Dom elektriska kvarnarna är väldigt dyra.
Vad hade du tänkt använda för majs till mjölet ? Sockermajs som vi odlar funkar definitivt inte, inte heller popcornmajs skulle jag tro (skulle bli väldigt dyrt mjöl också).