!. Skölj och förväll 5 dl späda kirskålsblad. Lägg dem i ett förgräddat pajskal. 2. Häll över en blandning av 3 ägg, 2 dl mjölk och 4 dl lagrad riven ost, salta och peppra efter smak. 3. Grädda pajen gyllene i ugn och avnjut vid välrensade rabatter.
160kvm stort hus
22-05-2007, 11:59
Går att tillsätta lite skinka i oxå. Mums!!
KURT
22-05-2007, 12:29
Maskrosor (knoppar/blommor och blekta blad) och svinmålla går ju också bra att äta.
Skinkan kan man ersätta med vinbergssnäckor, eller om man tycker att det är omständligt att koka dem i 3 h, så skulle man kunna ersätta dem med t ex ollonborrelarver (de har tidigare ätits bla i Frankrike), det går nog med larver från pingborre eller trädgårdsborre också.
pialotta
22-05-2007, 12:44
ooäänej inga larver men svinmållan är mild o god o bleka maskrosbladen likaså blir krispig sallad
Carl
22-05-2007, 13:06
Hi! Varför inte toppa med en mördarsnigel
KURT
22-05-2007, 13:40
CITAT (Carl @ 22-05-2007, 13:06)
Hi! Varför inte toppa med en mördarsnigel
Det var ju en kock på Bornholm som tillagade paj på dem för några år sedan. men de lär vara ännu mera sega än vad vinbergssnäckor är, dessutom måste man ha bort allt slemmet. Det finns nog goda orsaker till att så få djur äter dem!
greven
23-05-2007, 20:23
Koka sniglarna och lägg dem i köttkvarnen så märks det inte att de är sega.
Kanske borde testas =)
evagotty
24-05-2007, 12:59
Usch! Bläähh!
Men pajen i övrigt låter god, ska prova.
// evagotty
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.