Full version: Murklor
Berit
Har hittat stora murklor idag. Är det något nytt fenonem med dessa i år? skall de kokas eller torkas? Nya rön för varje år
Piccante
koka är väl det som gäller fortfarande.
Berit
För bästa smak gäller väl torkning?
Nina H
Antar att det är stenmurklor du hittat? I så fall bör du veta att de är giftiga. Skall torkas minst tre månader, gärna avkokas efter det innan användning. Vill starkt rekommendera www.svampguiden.com där det finns ett forum där du kan få svar av personer som är utbildade.
Wilmer
... Och giftet som försvinner från svampen fördelas i luften om de torkas, vattenångan om de kokas. Så var varlig!

/ Wilma
storm
CITAT (Berit @ 15-05-2007, 20:36) *
Har hittat stora murklor idag. Är det något nytt fenonem med dessa i år? skall de kokas eller torkas? Nya rön för varje år

vad är det för murklor topp,sten eller gå in på svampguiden.com så får du veta det du behöver.
Gåsis
Jag har helt slutat äta stenmurklor eftersom det inte går att få bort allt gift hur man än bär sig åt. Men toppmurklor duger gott dom med.

/Åsa
Huggorm
Är murklor så farligt giftiga då? Vad händer om man äter dom utan förvällning eller torkning?
Biggan_
CITAT (Huggorm @ 17-05-2007, 10:16) *
Är murklor så farligt giftiga då? Vad händer om man äter dom utan förvällning eller torkning?



HÄR står vad som händer! sick.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon