Har hittat stora murklor idag. Är det något nytt fenonem med dessa i år? skall de kokas eller torkas? Nya rön för varje år
Piccante
15-05-2007, 20:02
koka är väl det som gäller fortfarande.
För bästa smak gäller väl torkning?
Antar att det är stenmurklor du hittat? I så fall bör du veta att de är giftiga. Skall torkas minst tre månader, gärna avkokas efter det innan användning. Vill starkt rekommendera www.svampguiden.com där det finns ett forum där du kan få svar av personer som är utbildade.
... Och giftet som försvinner från svampen fördelas i luften om de torkas, vattenångan om de kokas. Så var varlig!
/ Wilma
CITAT (Berit @ 15-05-2007, 20:36)

Har hittat stora murklor idag. Är det något nytt fenonem med dessa i år? skall de kokas eller torkas? Nya rön för varje år
vad är det för murklor topp,sten eller gå in på svampguiden.com så får du veta det du behöver.
Jag har helt slutat äta stenmurklor eftersom det inte går att få bort allt gift hur man än bär sig åt. Men toppmurklor duger gott dom med.
/Åsa
Huggorm
17-05-2007, 09:16
Är murklor så farligt giftiga då? Vad händer om man äter dom utan förvällning eller torkning?
Biggan_
17-05-2007, 10:37
CITAT (Huggorm @ 17-05-2007, 10:16)

Är murklor så farligt giftiga då? Vad händer om man äter dom utan förvällning eller torkning?
HÄR står vad som händer!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.