hej
jag har provat odla asiatiska kålväxter iår. de frodas fantastiskt.. men VAD gör jag av de? jag planterade dem mest efter deras vackra bladverk... men eftersom de blivit så frodiga så vill man ju prova. de sorter jag provar på är bla. red mustard. det är fröer jag köpte via odla nu.
/Ullagumman
Ingrid på Västkusten
27-06-2003, 14:22
Receptsamling kan fås ifrån Runåbergs fröer i Spekeröd.
Själv gilalr jag mkt wokat, men har Du provat att bladen i en blandad sallad? Kalas!
Just salladsseapen är smaksens i vanlig sallad, de lite tjockare suckulenta stjälkarna är urgoda wokade i olika rätter.
Laga Din vanliga mat och addera några nävar blad på slutet, rör om snabbt och servera. Goda på mackan med är de!
Lyllos som fått dem så bra :-D det 'vackra' bladverket gör mest inverkan inombords :-)) :-)) :-))
Hälsar Ingrid som skördar av sina avrje dag - mums filibabba!!
Jamie oliver la Pak Choi i Al-foliepaket på grillen med lite smör i, bra eftersom de behåller färgen bättre om man inte kokar med en massa vatten.
Soppa på tunt strimlade kålväxter i kokosmjölk kryddad med chili, grönsaksfond och vitlök är gott. Koka upp lätt så att grönsakerna behåller sin färg och blir lite krispiga.
Jag brukar också göra blandningar till pasta med allehanda små skurna kålväxter. En varm eller kall pastablandning behöver inte vara såsig för att vara god, särskilt inte om man har goda grönsaker och örtkryddor. De större pastasorterna (rör, skruvar mm) blir enklare att äta med grönsaksskuret i.
Enkelt är att låta pastan koka och ha ett metalldurkslag eller nätskål över pastan där man lägger gräönsakerna, som då ångkokas. Sedan blandar man ihop dem, slänger i en oliv och lite färska kryddor ovanpå.
Har ätit asiatisk bladmix nästan varenda dag senaste veckorna. Frästa i olja, lite bacon, tomat och färsk parmesan till pasta. Eller den godaste, frästa i olivolja, lite buljong + creme fraiche bred ovanpå en gös och in i ugnen. Toppen!
Använder dom på samma sätt som spenat och mangold alltså.
Gunilla
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.