Full version: Rödbetsblad ätliga?
Fru Frö
Då jag gallrade idag flashade det till - har jag inte läst nånstans att även
blasten går att äta, som en sallad?

Nån som provat och överlevt? sick.gif
Maria i Helsingborg
Svar JA giggle.gif
Ta inte alla bladen bara....
Herbert Arvidsson
Ja det är ingen fara, vi har överlevt .Du kan använda rödbetsbladen och ersätta spenat, blir lika bra som soppa eller stuvad.Mvh Ingeborg
tinnak
Något som är gott:
Skär av stjälkarna från bladen. Släng först stjälkarna i saltat kokande vatten och efter en liten stund bladen så att allt är lagom färdigt samtidigt. (Inte för mycket kokt.) Servera med olivolja och pressad citron. Gott till stekt fisk!
Fru Frö
Detta måste jag ju prova!
thanks.gif
linnea-maria
Jajamen! Ta späda blad och lägg i salladen, jättegott.
Åsa, mälardalen zon 2
Man kan även äta blasten till gulbetor, vitbetor och cirkelbetor.
Christoffer
Gott är att lägga en hemmagjord gryta och linda in det i bladen. Jättegott. Har dock bara provat på blad från sockerbetor.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon