Fru Frö
15-06-2007, 19:44
Då jag gallrade idag flashade det till - har jag inte läst nånstans att även
blasten går att äta, som en sallad?
Nån som provat och överlevt?
Maria i Helsingborg
15-06-2007, 21:18
Svar JA
Ta inte alla bladen bara....
Herbert Arvidsson
16-06-2007, 07:10
Ja det är ingen fara, vi har överlevt .Du kan använda rödbetsbladen och ersätta spenat, blir lika bra som soppa eller stuvad.Mvh Ingeborg
Något som är gott:
Skär av stjälkarna från bladen. Släng först stjälkarna i saltat kokande vatten och efter en liten stund bladen så att allt är lagom färdigt samtidigt. (Inte för mycket kokt.) Servera med olivolja och pressad citron. Gott till stekt fisk!
Fru Frö
17-06-2007, 08:32
Detta måste jag ju prova!
linnea-maria
19-06-2007, 11:27
Jajamen! Ta späda blad och lägg i salladen, jättegott.
Åsa, mälardalen zon 2
20-06-2007, 08:55
Man kan även äta blasten till gulbetor, vitbetor och cirkelbetor.
Christoffer
20-06-2007, 09:12
Gott är att lägga en hemmagjord gryta och linda in det i bladen. Jättegott. Har dock bara provat på blad från sockerbetor.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.