Full version: Vad jag hann i dag.
annchen
Nu är vi på landet över helgen. Trots sovmorgon hann vi allt det här:

- Rensa ut bland krusbärsbuskarna vid vägen. (Nässlor, gräs, sly, mer nässlor. Skrev jag nässlor? De var två meter höga, jag svär.)
- Rensa ut bland de andra bärbuskarna. (Se ovan.)
- Plocka nästan sju liter krusbär.
- Slå gräs runt alla fruktträden och vid grönsakslandet.
- Kompostera allt gräsklipp.
- Kupa all potatisen.
- Rensa ogräs vid rosenbuskarna.
- Plantera luktärt och slinger/buskkrasse vid stängslet.
- Samla lite fröer.
- Koka krusbärskräm.

...nu känner jag mig synnerligen värd min kräm!



Anna
Gillan
Tycker det låter som om du/ni vore mer än väl värda eran kräm jag tummenupp.gif . Inget dåligt dagsjobb det där bravo.gif
annchen
Krämen blev JÄTTEGOD. Precis lagom syrlig. 000.gif



Anna
Sussie80
Vad ihärdigt... önskar jag var de också. Krusbärskräm... mmmmh. Har inte ätit det sen jag var liten hos min farmor men har själv planerat att skaffa en buske eller två.
Sailor Pluto
Vad flitiga ni har varit tummenupp.gif ! Känns så bra att få saker gjorda för egen maskin. Här behövs det också ogräsrensning mm. Det skulle jag ju göra idag om det inte regnade så väldigt angel_not.gif .

Låter gott med krusbärskräm, har du månne ett recept att bjuda på naughty.gif tongue.gif ?
Tesa
Hur många är "vi"??
Låter som ett gott dagsverke..
annchen
Vi var två och en halv, ungefär, så det kändes som att vi hann med mycket!

Krusbärskräm:

5-6 dl krusbär (jag brukar satsa på den större mängden, då jag gillar när krämen är fast)
5 dl vatten
1,5 dl socker
3 msk potatismjöl

Rör ut potatismjölet i lite av vattnet.
Koka upp sockret med restev av vattnet
Häll i krusbären när det kokar.
Låt dem koka tills de spricker, lite längre om du vill ha krämen med fler fasta bitar. (Jag älskar när det är hela bär!)
Ta bort kastrullen från värmen och rör i redningen. (Rör ordentligt.)
Låt koka upp snabbt, men krämen skall bara få ett uppkok, inte koka länge.

Låt svalna i en fin skål. (Strö socker på ytan av krämen när du hällt upp den för avsvalning - då slipper du skinn.)



Anna
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon