Jag älskar alla möjliga sorters frön i bröd, paulunbrödet är en klar favorit. Nu har jag funderat på att baka själv och stoppa i frön, men vad kan man ha förutom linfrö och solrosfrö? SKulle vilja få tag i helt korn, men går det utan att krypa i nån bondes kornåker?
 
 
 
  Sailor Pluto
  17-06-2007, 13:11
  
 
  Du kan hitta hela korn på många mataffärer med bra sortering. Så du behöver inte smyga runt i någons åker om natten  
 .Jag rekommenderar Coop, som säljer Saltå Kvarns ekologiska produkter. Där finns det mycket att botanisera bland! Både hela korn, frön, kärnor, mjöl och torkad frukt. Rekommederar tråden nedan, som åtminstone jag tycker är superbra 
 . Du måste prova pumpakärnor i bröd, smaskens *dräglar*.Baktråden
  
 
 
 
  Tack för tipsen! 
 Då ska jag försöka tvinga mig in på konsum nån dag å kolla vad de har...
 
 
 
 
  Åsa, mälardalen zon 2
  17-06-2007, 13:45
  
 
  Hälsokosten har också en del frön typ loppfrö, hampfrö mm. som man kanske inte alltid hittar i matbutiken.
 
 
 
 
  Ska kolla där åxå, de är på samma ställe så 
  
 
 
 
  Jag kan varmt rekommendera hirsgryn (innehåller mycket järn och mineraler, som jag inbillar mig tas upp lättare än järnet i t.ex. sesamfrön), men de måste förkokas sådär 10 minuter och kallna litet innan de blandas i degen.
 
 
 
 
  Tack för alla bra tips 
 Ska masa mig ner på stan nån dag och botanisera i fröhyllorna
 
 
 
 
  Eva-Helene
  23-07-2007, 20:12
  
 
  "Invandrarbutiker" brukar ha spännande fröer. Den som finns där du bor har ju hjälpsam personal!
 
 
 
 
  CITAT (Eva-Helene @ 23-07-2007, 21:12) 

"Invandrarbutiker" brukar ha spännande fröer. Den som finns där du bor har ju hjälpsam personal!
 Hmm, jo, lite väl hjälpsam kanske 

 Om du tänker på den uppe i backen ovanför apoteket. Iofs tror jag de har lite på godispalatset åxå och de är trevliga.
 
 
 
 
  GrönaBönan
  15-08-2007, 21:00
  
 
  Bovetegryn! När min son var allergisk mot ägg, vete och mjölk bakade jag det mesta själv och bovetegryn ingick i mycket... När han sedan blev fri från sin Veteallergi, då hade vi mycket bovetegryn kvar och jag nändes inte slänga det, så jag blandade det i degen när jag bakade vanligt bröd. Det blev jättegott! Lite småkrispigt eller vad man ska kalla det!
 
 
   
  Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du 
klicka här.