CITAT (Prillan @ 10-07-2007, 06:39)

Kan nästan känna hur det doftar från grytan. Har du möjlighet att skriva receptet vore jag glad, då kan jag prova även om skörden är liten.
Nema problema:
Tvätta och klyv frukten, de större i flera klyftor.
Koka frukten mjuk i vatten, 4 dl / kg frukt, c:a 25 min.
Sila saften, men rör inte under tiden.
Väg den avrunna saften. Blanda den med lika mängd socker. Låt blandningen koka i en halv timme.
Tillsätt 1 tsk citronsyra / liter saft. Häll på geléglas. Förvara svalt.
Det kan du anpassa oavsett mängd frukt.
En lite kul grej hände när jag gjorde min gelé. En jobbarkompis ringde och frågade vad jag gjorde. Rosenkvittengelé hade hon förstås aldrig hört talas om. På kul tog jag med en liten burk till henne nästa dag.
Några veckor senare hade hon missat att köpa lingonsylt till köttbullarna och hennes barn ville då inte äta. Hon kom att tänka på burken hon fått av mig, men inte öppnat. Tog fram den, och si; det passade perfekt även till köttbullar!! Även till små barn.