CITAT (Chamomille @ 06-07-2007, 10:52)

jaa, det får kanske bli det igen. Min goaste marinad gör jag av honung, balsamvinäger, soja, vitlök, timjan å kanske lite olja. Man kanske ska prova att ha i lite rosmarin också?
Appropå favoritmarinader så har jag också alltid med balsamvinäger, sen har vi experimenterat lite med kryddorna och hittat en jätteschysst blandning där det ingår: Stötta chilifrön, lite cayennepeppar, salt, lökpulver, basilika, oregano, en liten gnutta buljong-pulver, sen kan man beroende på kötttyp och egen smak tillsätta vitlök eller annan favoritkrydda.
Marinerade en fläskkarré i 2 dygn i kylen och grillade den sen runt om på kolgrillen och sen körde jag in den i ugnen i 150 grader och stekte tills köttet var 70 grader, jättegott! Och det som blir över är jättegott att strimla i en sallad, göra pytt på....
//Mollis