Full version: Saltåbrödet
snuffe
Sedan snart tio år köper jag Saltåbröd när jag inte hinner baka eget. Oftast blir det Barsjabröd.
Jag har inget till övers för färdigskivat svampigt bröd med konserveringsmedel och sånt.
MEN på senare tid har jag blivit besviken på brödet. Det har blivit tråkigare och mer "industriellt". Jag kan tänka mig att det beror på att man pakterar det i vanliga tjocka plastpåsar; inge härlig skorpa när jag får tag på bröd som är bakat samma dag.
Jag har lusläst innehållsförteckningen och ser att de har bytt ut "bakferment" mot surdeg.
Förra veckan möglade det till och med. Jag hade förvarat brödet på samma sätt och samma ställe som alltid.
Någon mer än jag som märkt något ?

Anna
Pirum
Jag har inte märkt någon skillnad (äter det för sällan), men om jag fattat saken rätt har Saltå ökat produktionen enormt mycket eftersom de stora bagerierna på ren jävelskap (antar jag) slutat tillverka ekologiskt bröd.

Tror på att plastpåsen är 'boven' bakom den förändring du märker.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon