|Birgitta|
*raderat*
Eva-Helene
INGRIDS MJUKA KAKA Ugn 175 grader. Gräddas ca 40 min.
2 ägg och 2 dl lättströ vispas luftigt
2 3/4 dl vetemjöl blandas med 2 msk potatismjöl och 2 tsk bakpulver, rörs ned i äggsmeten
1 1/2 dl mjölk och 100 gr smält smör rörs ned i smeten.
Häll i smord och bröad form på 1 1/2 liter. Ev. kan man trycka ner äppelklyftor eller halverade, färska plommon i smeten. Grädda.

TIPS Kakan blir luftigare om du delar äggen och vispar vitorna hårt, blanda ned dem sist i smeten.


BLÅBÄRSMUFFINS Ugn 225grader Gräddas ca 10 min.
2 ägg och 2 dl lättströ vispas luftigt
Smält 50 gr. margarin och blanda med 1 1/4 dl mjölk
Blanda 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och 2 tsk bakpulver i en skål.
Blanda alltsammans till en smet som fördelas i 18 muffinsformar.
Lägg blåbär, ca 1 1/2 dl, i formarna och grädda.
|Birgitta|
*raderat*
Castea
Canderel och Hermesetas har receptbanker på sina hemsidor.
|Birgitta|
*raderat*
Eva-Helene
CITAT (Castea @ 27-07-2007, 06:13) *
Canderel och Hermesetas har receptbanker på sina hemsidor.

TOPPEN!!! smiley_small_hug.gif Jag är själv diabetiker och man blir lite less på att göra samma kaka varje gång. Men nu så....
Eva-Helene
puttar upp! Fler recept och tips emottages gärna!
Inga från Närke
CITAT (Castea @ 27-07-2007, 05:13) *
Canderel och Hermesetas har receptbanker på sina hemsidor.

Verkar vara mycket kolhydrater i Hermesetas recept och det är det man ska se upp lite med framför allt snabba. Prova att göra dina vanliga recept men tag mindre socker det går oftast bra också. Så gör min dotter till sonen och jag också.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon