Eva-Helene
26-07-2007, 16:07
INGRIDS MJUKA KAKA Ugn 175 grader. Gräddas ca 40 min.
2 ägg och 2 dl lättströ vispas luftigt
2 3/4 dl vetemjöl blandas med 2 msk potatismjöl och 2 tsk bakpulver, rörs ned i äggsmeten
1 1/2 dl mjölk och 100 gr smält smör rörs ned i smeten.
Häll i smord och bröad form på 1 1/2 liter. Ev. kan man trycka ner äppelklyftor eller halverade, färska plommon i smeten. Grädda.
TIPS Kakan blir luftigare om du delar äggen och vispar vitorna hårt, blanda ned dem sist i smeten.
BLÅBÄRSMUFFINS Ugn 225grader Gräddas ca 10 min.
2 ägg och 2 dl lättströ vispas luftigt
Smält 50 gr. margarin och blanda med 1 1/4 dl mjölk
Blanda 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och 2 tsk bakpulver i en skål.
Blanda alltsammans till en smet som fördelas i 18 muffinsformar.
Lägg blåbär, ca 1 1/2 dl, i formarna och grädda.
Canderel och
Hermesetas har receptbanker på sina hemsidor.
Eva-Helene
27-07-2007, 12:53
CITAT (Castea @ 27-07-2007, 06:13)

Canderel och
Hermesetas har receptbanker på sina hemsidor.
TOPPEN!!!

Jag är själv diabetiker och man blir lite less på att göra samma kaka varje gång. Men nu så....
Eva-Helene
16-12-2007, 16:57
puttar upp! Fler recept och tips emottages gärna!
Inga från Närke
21-12-2007, 00:28
CITAT (Castea @ 27-07-2007, 05:13)

Canderel och
Hermesetas har receptbanker på sina hemsidor.
Verkar vara mycket kolhydrater i Hermesetas recept och det är det man ska se upp lite med framför allt snabba. Prova att göra dina vanliga recept men tag mindre socker det går oftast bra också. Så gör min dotter till sonen och jag också.