Full version: Vin till kantareller
Monarda
Kvällens överraskning var min snälla arbetskamrat som kom med en hel påse kantareller. Vilket vin skulle kunna passa till en svampomelett?


P1010146a.jpg

Och nog är det väl nästan lag på att kantareller ska stekas i smör! tongue.gif


P1010149b.jpg

Tosan
Japp, det är lag på att kantareller ska stekas i smör... Eftersom kantareller passar bra till älgkött så tycker ju jag att röd La Chasse passar bra till det, däremot kan jag inte svära på att det funkar till omelett...
Chamomille
Hej!

Oj va gott!!!
Själv hade jag nog tagit ett glas "Chapel hill" rhine riesling sauvignon blanc. Min favorit i sommar. Iskall, med isbitar... yes.gif

Blommorna är jätteglada blomma.gif
ninnisky
[quote name='Tosan' date='31-07-2007, 19:39' post='642133']
Japp, det är lag på att kantareller ska stekas i smör...


... vi fick åka en extra vända till affären i söndags - det fanns inget smör hemma. Maken hade plockat dryga 10 liter kantareller wub.gif
Jag gillar nog bättre en kall öl till kantarellomeletten förståss!
Tosan
Smör finns alltid hemma här...
Och jag som trodde att sonen skulle komma hem med färska kantareller igår, han hade varit i Tärna med mormor och morfar, men det var visst bara morfar som hade plockat... Tror inte han får åka dit fler ggr nono.gif
Majsan419
Hej!

Jag skulle kunna tänka mig att ett rieslingvin till kantarellomeletten vore gott. Till exempel Gräsö nr 6052 för 64 kr. Det passade åtminstone bra till en omelett med rökta musslor och gräslök. Oj, vad jag blev sugen nu då tongue.gif
Mollis
Bolaget rekommenderar en fatlagrad chardonnay till framförallt trattkantareller, sen får man ju tänka på vad mer man har i grytan eller vad man nu lagar...jag skulle hellre ta ett gott rödvin till en mustig gryta med svamp i...


//Mollis
KURT
Förutom att blanda smör i kantarellerna så kan man ju också blanda kantareller i smör!

Kantarellsmör:

Kantarellsmör

Ingredienser
Kantareller 1/2 - 1liter
Smör 1/2 kg



Tillagning

1. Rensa kantarellerna.
2. Kör de råa kantarellerna i en matberedare till puré.
3. Smält hälften av smöret i en kastrull dock ej så att det bryns.
4. Lägg i kantarellpurén och låt stå på svag värme i ca 15 minuter.
5. Rör om då och då.
6. Låt blandningen svalna lite och rör sedan i resten av smöret.

Chamomille
CITAT (KURT @ 04-08-2007, 05:59) *
Förutom att blanda smör i kantarellerna så kan man ju också blanda kantareller i smör!

Kantarellsmör:

Kantarellsmör

Ingredienser
Kantareller 1/2 - 1liter
Smör 1/2 kg



Tillagning

1. Rensa kantarellerna.
2. Kör de råa kantarellerna i en matberedare till puré.
3. Smält hälften av smöret i en kastrull dock ej så att det bryns.
4. Lägg i kantarellpurén och låt stå på svag värme i ca 15 minuter.
5. Rör om då och då.
6. Låt blandningen svalna lite och rör sedan i resten av smöret.


ohmy.gif Jösses... Menar du allvar???
Fast det är ju GI-vänligt i alla fall..
vinexperten
Hej
Till ditt recept med svampomelett skall du ha ett rött vin från Toscana.
Ett chiantivin tex nr2373 Terreno Chianti Classico 82 kr
Om du är intresserad av vin, mat ekologisk odling så besök vinexperten.se
Hälsningar
Bengt
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon