Margith
Jag har slängt min (hur kunde jag vara så dum??) Pärmen var brun, mitt nya ex har blå pärm.
Tryckår vågar jag inte säga, men jag gissar slutet av -70 eller början av -80.
Jag är ute efter peppar-blandningen till gravad lax.
Har du kokboken? Kan du kolla vad det står?

Hoppas, hoppas, att nån har den kvar....

Cacki
Vänta ska jag kolla i min (bruna). Strax tillbaka med receptet....

* *

Tillbaka!

1 kg lax (mellanbit) el. 1,5 kg hel fisk.
2 tsk hel vitpeppar el 1 tsk vit- + 1 tsk kryddpeppar (krossas grovt)
4 msk salt
2-4 msk socker
rikligt med dill

Var det bara blandningen du ville ha eller ska jag skriva ner tillvägagångssättet också? bara
Cacki
hmmm...nu blev jag osäker.
Min bruna "Vår kokbok" är utgiven av kooperativa förbundets provkök.
ICAs heter väl "Rutiga kokboken", eller ger dom ut flera?
Margith
CITAT (Cacki @ 10-08-2007, 15:35) *
2 tsk hel vitpeppar el 1 tsk vit- + 1 tsk kryddpeppar (krossas grovt)


TACK snälla söta! Du har en evig vän i mig!!! rose.gif
Det räcker så bra med det här svaret, det var bara kryddblandningen jag var ute efter wub.gif

1 tsk vit- och 1 tsk kryddpeppar.... det ger en perfekt gravad lax tummenupp.gif




Du har rätt Cacki, Vår Kokbok hör ihop med Coop, INTE Ica....
Minnet är som det är.... men jag mindes iaf att det skulle vara kryddpeppar i gravlaxen rotfl.gif
Alba
Jag säger bara....detta fantastiska forum. Hjälpsamma odlaiter som alltid ställer upp. rose.gif
Gossen Ruda
I mitt ex från 86 står det bara talat om vitpeppar men smaken kanske ändras med tiden. biggrin.gif
Blomstertanten
Smaken är ju som baken. Delad ! tongue.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon