Sailor Pluto
Ska snart baka till en kompis som inte tål mjölkprotein, och vill vara på den säkra sidan smile.gif . Har tänkt göra en vanlig sockerkaka där jag byter ut smöret mot mjölkfritt sådant (eller kokosfett kanske?) och mjölken mot vatten eller lämplig Oatly-produkt. Mjöl, ägg och bakpulver är det inga problem med. Till glasyren tänkte jag använda kakaopulver+florsocker+vatten och sedan strö kokosflingor över. Läste på innehållsförteckningarna och hittade inget om att det kunda innehålla mjölk. Fast eftersom jag är så nojig frågar jag ändå help.gif .
Eva-Helene
Nej, varken kakao eller kokosflingor innehåller mjölkprotein. Chokladdryckspulver däremot kan innehålla mjölk. En bra hemsida, som har både recept och ett forum är http://www.allergimat.com/
Netha
Under drygt nio år har jag bakat och lagat mjölkproteinfritt.
Du kan baka kanelbullar, matbröd, kakor... ja allt... genom att byta ut mjölk mot vatten
och smör/margarin mot mjölkfritt dito.
Det du bör tänka på, om det mjölkfria margarinet är osaltat... är att du ska räkna ut hur mycket salt vanligt margarin har/100 gram
och tillsätta det, annars smakar t.ex kakorna lite "vattnigt".

Jag hade 1 tsk salt och 200 gram mjölkfritt margarin till en halvliters deg kanelbullar och ingen märkte någonsin att det var "vattenbullar" smile.gif
Bakade också många ggr till skolfester och avslutningar och allt hade strykande åtgång.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon