CITAT (KURT @ 30-08-2007, 09:58)

Om du skall experimentera med bär och frukter så kanske du bör värma dem? En del frukter (t ex kiwi, mango, papaya & ananas) innehåller proteaser som kan bryta ned gelatinet så att det blir rinnande! Värmer man frukten (om den klarar att värmas utan att smaken eller konsistensen påverkas) så inaktiverar man enzymerna. Det är också därför som en del frukter gör att t ex gräddtårta smakar konstigt om frukten (t ex kiwi) får ligga på länge, proteinerna i grädden börjar brytas ned.
Aha - jätteintressant! Hade jag inte en tanke på! Bra att tänka på. Kanske ska göra geledelen ovanpå lite tjockare i helgen då. Lovat bjuda på panna cotta. För jag är inte säker på att kiwin blir det samma om jag värmer den ... får testa till en annan gång. Förresten, en uppföljningsfråga då - vad händer om man gör marinader till kött med de frukterna i? Blir köttet mer mört då? Proteinnedbrytning ... eller tänker jag fel nu?
Summan smak som det blir i helgen, tror jag

: digestive, vanlij, kiwi, passionsfrukt och chokladbitar.
CITAT
just nu är det mjölkchokladpannacotta med färska bär som gäller här hemma!
Låter också gott! Mjölkchoklad = oboy? eller grädde + kakao? eller något annat?
emma