Nu har jag plockat min första gurka. Smaken var det inget fel på, men den var ganska hård och hade tjockt skal. Då är frågan, har jag skördat för tidigt/för sent, vattnat för mycket/för litet?
Eva i Västerås
30-08-2007, 07:31
Sort, ljus och bevattning. Det är vad som påverkar skalet. Jag skalar gärna mina hemodlade gurkor. Favoritsorten är faktiskt en kines som heter Xin Tai, och den är alldeles taggig, så man måste skala den. Men smaken är helt UNDERBAR!
Tosan
30-08-2007, 09:13
JAg tycker ju om skalet så jag vill gärna ha det kvar Men vi tror att den inte var riktigt mogen trots allt, och som det ser ut hinner vi nog inte testa nån fler Men jag funderar på att plocka smågurkorna och försöka mig på en inläggning
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.