Full version: Havtornssylt/marmelad
Kathy
Fick ett fantastiskt recept på Havtornsmarmelad/sylt av cia73, så jag tycker det passar här.

1 dl havtorn
1 dl vatten
1/2 dl socker
Blanda allt i en kastrull och koka till det får en sirapliknande konsistens. Passera genom en sil och sätt med lite av fröna i sylten om du vill. Avnjutes som varm sås eller låt stelna till sylt.
KURT
CITAT (Kathy @ 09-09-2007, 23:06) *
Fick ett fantastiskt recept på Havtornsmarmelad/sylt av cia73, så jag tycker det passar här.

1 dl havtorn
1 dl vatten
1/2 dl socker
Blanda allt i en kastrull och koka till det får en sirapliknande konsistens. Passera genom en sil och sätt med lite av fröna i sylten om du vill. Avnjutes som varm sås eller låt stelna till sylt.


Vad är det man "passerar" bort för något? Frön, skal?
Kathy
CITAT (KURT @ 10-09-2007, 06:49) *
Vad är det man "passerar" bort för något? Frön, skal?


I första hand skalen.
gunvor
nog är väl vattnet onödigt i sylt - jag brukar låta bären o sockret stå ngn timma och sedan börja på svag värme, så blir det ju vätska utan att hälla i vatten!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon