Jag tänkte försöka lägga in lite gurka och hittade ett recept som verkar bra. I det ska det va en liter 4% inläggningsättika. Har bara 24%ättika hemma, så iväg på affärn och skulle köpa 4%. Där hade de 12% och 24%... Så jag antar då att man ska späda ättikan, blir det rätt då?
Ättika använder ju jag till allt möjligt annat utom matlagning annars...
Piccante
10-09-2007, 21:55
Klart du kan späda ättikan, funkar fint.
Ska väl ofta spädas när ättika används i recept? Har själv missat det en gång = helt oätligt bröd. Sedan dess är jag lite uppmärksam

Vad använder ni mer ättika till?
emma
Ja jag började ju som ana att det var så....
Jag använder ättika till att ta bort lukter, häller lite i vasken mot fruktflugor, ska man göra tryck på kläder ska man ofta blötlägga i ättika och kallvatten. Å så nån droppe i kristyr.
Eller om du har en svart tavla som inte riktigt vill bli ren, då funkar ättika.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.