Nog för att brödet skulle blandas  men det här blev nog mest slarvsylta . Jag tar det en gång till
            3.5  dl    grovt rågmjöl
            3.5  dl    vetemjöl
            1.5 tsk   bakpulver
           1.5   tsk  bikarbonat 
              1   tsk  salt
              1   dl    linfrön
             1   dl     russin
             1 dl       solrosfrön
             1 dl        rågflingor
                 1 dl     rågkross  
                 1 dl    lingon eller lingonsylt
                0.5dl   sirap
                 3.5dl  filmjölk
                      2  ägg
  Blanda alla torra ingredienser i en bunke.Vispa samman de våta i en mindre bunke.Blanda sedan alltsammans och häll över i en smord och bröad avlång 2 litersform.Jämna till ytan med mjölad hand.Grädda brödet i drygt en timme  i 175 grader.Prova med en sticka om brödet är torrt i mitten.Låt det kallna på galler inlindat i en handduk.Receptet kommer från en bok som heter
" brödglädje"En annorlunda receptbok för alla som bryr sig
 



