Nog för att brödet skulle blandas men det här blev nog mest slarvsylta . Jag tar det en gång till
3.5 dl grovt rågmjöl
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl rågflingor
1 dl rågkross
1 dl lingon eller lingonsylt
0.5dl sirap
3.5dl filmjölk
2 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.Vispa samman de våta i en mindre bunke.Blanda sedan alltsammans och häll över i en smord och bröad avlång 2 litersform.Jämna till ytan med mjölad hand.Grädda brödet i drygt en timme i 175 grader.Prova med en sticka om brödet är torrt i mitten.Låt det kallna på galler inlindat i en handduk.Receptet kommer från en bok som heter
" brödglädje"En annorlunda receptbok för alla som bryr sig