Den här lagade jag till igår, efter att ha varit ute och skördat några dl hösthallon och plockat av några persikor från vårt persikoträd.Serverades med vaniljglass(eller keso, som jag tog) Fick klart godkänd av resten av familjen. (Jag tog den mindre mängden socker, men det får man själv bestämma.)
INGREDIENSER/TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
3-4 dl hallon
2-3 st persikor
1/2 msk potatismjöl
2-3 dl socker
Frukt och bär läggs i botten på en pajform. Potatismjöl och socker blandas och strös över frukt och bär.Sätt formen i ugnen 175* i c:a 5-7 minuter, eller tills sockerblandningen smält.Under tiden gör man smuldegen.
SMULDEG:
2 dl nyckelhålsmussli(el 2 dl havregryn)
1 dl grahamsmjöl(el 1 dl vanligt vetemjöl)
1 dl skorpmjöl
2 msk socker
150 gr smör
1 msk vatten
2-3 msk ättisksprit.
Blanda med t ex en gaffel (el händerna) mussli, mjöl ,skorpmjöl, socker och smör och tillsätt därefter vatten och ättikssprit, så att det blir smuligt.
Tag ut formen ur ugnen och häll på smuldegen.
Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i c:a 20 min eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
SMAKLIG SPIS!
Hälsn
AnnA