Full version: Fransk Äppelkaka
aanderss
Fransk Äppelkaka
12 Bitar

2 1/2 dl Vetemjöl
100 g Smör eller margarin
1 tb Vatten

Fyllning

2 Stora äpplen
3 tb Strösocker
1 dl Aprikospure

Montera kniven. Mät upp vetemjölet i skålen. Lägg i fettet, skuret i kuber. Sätt till vattnet. Blanda hastigt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca. 1 tim. Kavla sedan ut degen tunt till en rund kaka ca 22 cm i diameter. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i fyra delar. Montera skivaren. Skiva äpplena och lägg dem på degen. Strö över sockret. Grädda i 225 grader i ca 30 min. Bred aprikospure över den ännu varma kakan. Servera med vispad grädde som efterrätt eller till kaffet.

En kaka räcker till ca 12 bitar.

Dito Verde
Mmmmm, o det gör inget att den står till sig till nästa dag. Jag föredrar den lite "gammal".
Peggy
aanderss
CITAT (Dito Verde @ 20-09-2007, 18:38) *
Mmmmm, o det gör inget att den står till sig till nästa dag. Jag föredrar den lite "gammal".
Peggy

ja de är gott de med
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon