Full version: Vad göra med päron?
Gossen Ruda
Har tyvärr fått alldeles för mycket päron på mitt lilla familjeträd. Vet inte sorten som mognar nu men den är stor och blir lätt gulfärgad. Tyvärr dålig hållbarhet för den ruttnar lätt och rötan tycks komma in via flugan. Kan man på något enkelt sätt konservera och ta vara på dom? Jag kan inte kommentera svaren förrän på söndag em men tipsa och skriv så mycket ni kan.
Mollis
Du kan konservera dem i sockerlag, hela (koka lite först så att de blir halvmjuka) eller i halvor. Du kan göra päronkompott och stoppa i frysen, eller varför inte toscapäron....

//Mollis
KURT
Man kan naturligtvis göra Päronmos, antingen på bara päron eller blandat med äpplen. Har man tillgång till matberedare med passering (och det bör man ju ha!), så behöver man bara skära bort skadade delar.
Castea
Tärna upp och låt koka med i havregrynsgröten (om du äter sådan). Gott med kanel till.
Gossen Ruda
Tack så länge, jag får fundera.
ingrid fuxwall
Torkade päronklyftor smakar ljuvligt och allt som torkas är användbart och håller länge
fruberglund
Här kommer 48 st päronrecept, ska kolla på dem själv nån dag eftersom jag har samma "problem" som dig...för många päron alltså biggrin.gif

http://www.tasteline.com/default.ns?lngIte...strSearch=päron
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon