KURT
Mats-Eric Nilsson har skrivit boken ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” (Ordfront) om det utbredda fusket med maten.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17176100.asp

Är det någon som tror att den balsamvinäger som säljs i butikerna verkligen är balsamvinäger?

Hur är det med den dyra tryffeloljan? Tjaaa äkta tryffelolja är en fysikalisk omöjlighet eftersom svampens smakämnen är vattenlösliga!

Hur är det med Jennys kåldolmar från Familjen Dafgård? På paketen står det att de är gjorda ”enligt ett familjerecept som inte ändrats sedan vår mormor Jenny skapade det för 80 år sedan.” Men innehållsförteckningen säger något annat. Där radas ­67 ingredienser upp, bland annat E233, E471, E450, E300, E304, E211 och smörarom.

–Det är förstås lite svårt att tänka sig att mormor Jenny skulle ha haft de ingredienserna!

Men jag har ju ändå en viss förståelse för att matföretagen gör allt för att öka sin vinst. Men det är ju betydligt allvarligare att matskribenter (de flesta är väl journalister) och kockar uppenbarligen inte kan sitt jobb!
Piccante
Låter som en intressant och läsvärd bok. Ska nog köpa den och läsa.
Netha
Mats-Eric Nilsson är värd en stjärna i mathimlen... den äkta. smile.gif

Just pga allt bluffande, så väljer jag.. och har förmånen.. att nästan alltid äta enbart äkta hemlagat
av rena råvaror.

Wilmer
Men usch ja, tänk bara på den "hemkokta" kolan på marknader. ÄCKLIG!!! Den som lagar godis själv inser snabbt att tom lösgodiset i matbutiken är mer äkta.

Huvva. Säger Wilma
Sailor Pluto
Låter intressant! Tack och lov så har jag nästan helt tagit mej ur färdiglagat/hämtmatsträsket sweatingbullets.gif . Då slipper man åtminstone få i sej en massa konstigheter därifrån. Råvarorna ska helst vara ekologiska eller närproducerade, och köttet kommer "direkt" från bonden (det känns bättre än att köpa "industrikött", djuren från vår handlare har levt ett så naturligt liv som möjligt). Och visst är det en förmån att verkligen kunna bestämma själv hur man ska äta! Alla har inte det valet sad.gif .
MariaS
Ja det är väl det vi odlaiter håller på med, att odla en hel del av vårt matintag själva. Där kan vi tala om ekologiskt biggrin.gif
anna_rispan
Nyss såg jag ett program på svt 24. 1 bok 1 författare. Med den här boken och föfattaren. Det var intressant.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon