Inom många kulturer använder man ju olika djurdelar som naturmedicin, och desto mera sällsynta djuren är. Desto kraftigare verkan har medicinen! Men på många håll i världen äter man också utrotningshotade djur, då vill man kanske inte uppnå någon medicinsk effekt, utan man vill bara äta något om inte så många andra får tillfälle att äta.
som
Men det är ju synd att denna trend nu också verkar har spridit sig till Sverige. I programmet Niklas Mat i SVT, tillagade nyligen kocken Niklas Ekstedt Potatis och purjolökssoppa med rökt ål.
Den som har den minsta anknytning till mat och ändå lyckats missa att ålen är en rödlistad art som har minskat med över 90% (i många fall med 99%!), borde fundera på att skaffa ett annat jobb, i detta fall borde hela redaktionen lämna in. Den enda kommentaren i programmet var att Niklas Ekstedt sa att han var stolt över den svenska ålen, stolt över att man lyckats utrota den?
I nästa program skall man visst göra pastej på vitryggig hackspett.