anna_rispan
05-10-2007, 12:28
Idag rörde jag ihop:
Kokt penne pasta 1 portion
två skedar creme fraiche
halv burk tonfisk
två små hackade charlottenlökar
lite chilipeppar
det blev mumsigt faktiskt.
det skulle nog smaka bra med tjälknöl eller rostbiff också för jag tog två småbitar tjälknöl också och det smakade bra.
En variant på tonfisk o pasta är att göra en gratäng
koka pastan lägg den i en form, blanda gräddfil o
tonfisk o dill lägg ner den i pastan, häll över
champinjonsoppa som finns på burk eller pulver
riven ost över grädda i 225grader jättegott, du kan
oxå blanda i grönsaker om du vill.
Tonfisken kan också smaksättas med antingen curry eller grovkornig senap. Mmmmm...
Lilla Birka
09-10-2007, 20:06
sanakan
09-10-2007, 20:45
Konstigt, jag läste också prata med tonfisk först! Måste vara något med ordet pasta...
Ta bort chilipepparen (eller ha kvar den för all del) och vräk på färsk hackad persilja + curry istället, det är jättegott tillsammans med tonfisk och creme fraiche, till pasta.
Det här är också ett gott tonfisk & pasta-recept:
PASTASÅS MED TONFISK OCH TOMAT, 4 pers
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 400 g
Salt
Svartpeppar
1 burk tonfisk ca 200 g
2 msk kapris
4 msk hackad persilja
Värm oljan och mjukfräs hackad lök och vitlök på svag värme. Häll i de krossade tomaterna, även spadet. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka på stark värme i 10 min, rör om då och då. Tillsätt den avrunna tonfisken, delad i bitar, och kapris och låt sjuda ytterligare 10 min. Strö över hackad persilja.
Servera med t ex grön bandspaghetti (tagliatelle) eller penne.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.