CITAT (inger1 @ 13-10-2007, 14:48)

Hej på er allihopa!
Vad kan man göra med en massa päronfrukter som inte är mogna men har ramlat från trädet?
Som norrländska och har bott här i Närke i 2 år har jag inte den blekaste aning. Frukterna är ganska stora men jättehårda.
Hej Inger
Här är en Närking till. Jag brukar bara skala,dela i 4 delar och ta bort kärnhuset och koka dem mjuka i sockerlag (vatten o socker efter behov) sedan lägger jag (päron o lagen) i lämplig förpackning och fryser in. Det är väldigt enkelt. Är nästan samma som "Inlagda päron" som Netha tipsade dig om så det kan du använda.
Sedan kan du tina upp och t.ex. låta päronen rinna av och mosa dem sedan och lägga i tårta eller rulltårta. Lagen kan du koka upp och reda av med lite potatismjöl så blir det kräm annars får du kasta den.