CITAT
Den oanmälda inspektionen resulterade i ett långt protokoll av anmärkningar: Djuren har inte haft tillgång till vatten under flera dagar, kanske veckor. Foder saknades också, liksom torra och rena liggytor samt fungerande ventilation.
Men det värsta under inspektörens besök utspelade sig i bedövningsboxen där en slaktare stod i begrepp att skjuta en ungtjur med ett salongsgevär.
Det första skottet träffade ovanför djurets öga och studsade, skriver nyhetssajten Atl.nu. Att ladda om geväret tog cirka en minut.
Men det värsta under inspektörens besök utspelade sig i bedövningsboxen där en slaktare stod i begrepp att skjuta en ungtjur med ett salongsgevär.
Det första skottet träffade ovanför djurets öga och studsade, skriver nyhetssajten Atl.nu. Att ladda om geväret tog cirka en minut.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1019835.ab
Det som gör mig så upprörd är att vi konsumenter oftast väljer svenskt kött för att djuren i Sverige "har det bra", "slipper lida" och "tas om hand på ett bra sätt". Fast man blir ju skeptisk när man läser sånt här, vad håller de på med? Begriper inte folk bättre än så??? En slaktare av alla människor borde ju veta bättre, och ett salongsgevär är väl ändå inget vapen man ska använda vid slakt!? Jag betvivlar inte att majoriteten av våra bönder är goda människor som tar väl hand om sina djur, men sen då? Ledet efter det?