Full version: Morsans kålpudding
Svante i Säve
Måste bara dela med mig...den är så god!

Ett medelstort vitkålshuvud skär i bitar förväll i stor gryta Vatten så det täcker kålen En matsked salt , kålen får inte bli för lös. Bara ett snabbt uppkok. Häll av i durkslag.

Koka lite ris, typ 1-2 dl och mixa med färsen.

6-7 hg blandfärs, mixa med 2 dl vatten och ett ägg, krydda och salta efter behag. (Färs drar mycket salt)

Själv håller jag mig till aromat och vitpeppar. Lökhack är inte dumt heller.


Varva kål och färs i en välsmord form. Toppa med lite ströbröd. (Man kan även lägga på lite lagrad ost om man vill lyxa till det)

Ringla flytande margarin och sirap över när du varvar ner kål och färs. börja med 225 grader varm ugn.

När den fått färg lägg över folie ca, 1,5 timma i ugnen.

Detta är ett grundrecept och kan varieras efter egen smak.

Ett måste som tillbehör är lingon sylt!
anna_rispan
mamma hackar kålen och blandar med färsen. ett knep hon lärde sig för att få oss barn att äta allt och inte bara färs. antar jag. smile.gif
Krolliljan
CITAT (Svante i Säve @ 27-10-2007, 12:28) *
Måste bara dela med mig...den är så god!


thanks.gif det receptet provar jag nästa gång det blir kålpudding.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon