Eva i Norrköping
24-07-2003, 21:09
Jag har blåärt och purpurböna, som nu börjar bli skördefärdiga. Plockade avl ite idag för att ha i min Ängamat-soppa - men vilken färg det blev! Som blaskig blåbärsmjölk. Såg inget vidare ut, men som tur var smakade det lika gott som vanligt!
Det är purpurbönorna som tappar färgen när de kokas, ,men färgen stannade tydligen i buljongen.
Hannele
25-07-2003, 10:11
Jag trodde du hade använt
blå Kongo-potatis.
Gôrgod!!
Spara lite av bönorna till höstens Halloween fest!
Eva i Norrköping
25-07-2003, 21:35
Har aldrig provat Kongopotatisen, men nu ska jag allt se till att göra det! Bönor lär det bli så det räcker till Halloween också. Är det nåt speciellt du tänker man skulle ha dem till då?
Hannele
25-07-2003, 22:20
Skolbamba (
= skolbespisning) i Göteborg serverar skolbarnen
grön potatismos och
annat roligt under Halloween-veckan, bambapersonalen ikädda till
häxor!
Firar inte ni, gör inte ni nåt roligt under mörka höstveckor??