Funderar på att ta vatten från Södertäljeleden - mellan Mälaren och
Östersjön. Salthalten är inte särskilt hög.
Varierar den eventuella skadan för olika växtslag? Ett annat problem
är de föroreningar som kan förekomma. Känner någon till en enkel
lösning för rening av bräckt vatten?
Det finns inget sätt att bli av med saltet, förutom membranfiltrering (så små hål att vattenmolekylerna kommer igenom man inte saltmolekylerna!) eller destillation! Växterna tål nog bräckt vatten under en kortare period, problemet är att saltet kommer att ansamlas i jorden, Så jorden kommer att bli saltare och tillsist kan inte växterna leva där.
Tack Kurt. Då var det som jag misstänkte. Känner du till någon utrustning för
membranfiltrering? Kostsamt?
Jag vet att man har vattnat jordgubbarna på Möja i exprimentsyfte med östersjövatten, om brunnsvattnet skulle ta slut. Det gick bra.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.