Ca 50 stycken.
50g jäst
100g smör
5dl mjölk
En burk- 250g kesella lätt
2 påsar saffran- 1g
1,5dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17dl vetemjöl
Fyllning: 50g rumsvarmt smör
200g vit choklad- hackad
1 uppvispat ägg
1dl pinjenötter (men jag brukar ta pärlsocker)
Värm mjölk och smält smör till 37grader, häll över jästen i en degbunke och rör tills det löser sig. Tillsätt resten. Arbeta ca 5min med maskin eller 10min för hand tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under duk 30min.
Dela i två delar och kavla ut varje till en platta 1/2-1cm tjock. Bred över smör och strö på chokladen. Rulla ihop och skär i skivor och lägg i bullformar. Låt jäsa igen 20-30min. Pensla med ägg och strö på pinjenötter.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 5-7min. Mums!