Hur länge kan man ha en pumpa i kylen, i några mångade eller?
Lisbeth zon2
07-11-2007, 11:05
Ska du äta den, eller bara dekorera?
Jag skulle nog ta innehållet, baka kakor och frysa in.
Det var mest till dekoration.
Åsa, mälardalen zon 2
10-11-2007, 00:14
Om det är en hel pumpa som man inte skurit i håller den bäst ifall du låter den stå varmt och luftigt i flera veckor så skalet torkar till sedan kan du ha den i rumstemperatur eller något under rumstemperatur men det är bra om det är luftigt runt hela pumpan vid minsta kondens eller fuktighet blir det större risk för att pumpan ruttnar. I kylskåp håller den nog sämre det brukar vara lite högre luftfuktighet där.
Hans i Värmland
12-11-2007, 19:26
Jag brukar spara mina pumpor ända fram till april på en hylla i köket 18 grader. Äter pumpa ibland som pudding,wokar eller kokar in i lag. De är gula och vackra att se på. Smaken är snäll kan man väl säga men chili och andra kryddor sätter sprätt på det mesta.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.