Full version: Honungslimpa
Marina i Hällekis
Denna limpa gör sambon vid jul och är kalasgod till kaffet när man tröttnat på julkakorna.

8 dl rågsikt
1 tsk salt
2.5 tsk bikarbonat
0,5 dl smält honung
1 dl russin
1 dl vetekli
1 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk

Blanda allt i bunke.
Smörj en 2 l limpform, ströa med veterkli
Grädda 45-50 min i 175 grader

Äts varm, med god ost!
KURT
Det är roligt att se att intresset för matlagning är på stigande. Just när det gäller bakning så har det ju kommit flera mycket bra böcker, och det finns endel bloggar som gör ett mycket bra jobb att sprida intresset och öka förståelsen för bakning, se t ex:

http://paindemartin.blogspot.com/
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon