Nu har jag skaffat mig problem. Jag är väldigt sen för det första. På lördag kommer det hem 10 hungriga gäster. Det är dags för den årliga höstmiddagen där vi kombinerar Fars Dag och Mårten Gås och jag har skjutit problemet framför mig hela tiden.
Tidigare om åren har jag haft gås, anka eller kalkon. Då hade jag en stooor ugn, 70 cm bred. Nu har vi bytt och jag har en i mina ögon liten ugn. Det är en Husqvarna och yttermåttet är 60 cm brett. Höjden är också lägre men inte lika stor skillnad som bredden.
Hur får jag in en fågel stor nog att mätta alla? Hur gör ni som har små ugnar? Går det in två 3-kilos kalkoner?
Jag testade i lördags med en vanlig kyckling på dryga kilot och det funkade finfint. Gott om plats. Men kalkon eller gås är stora, både på höjd och bredd.
Eller har ni förslag på något annat än fågel?