Full version: Gås eller vad?
Bee
Nu har jag skaffat mig problem. Jag är väldigt sen för det första. På lördag kommer det hem 10 hungriga gäster. Det är dags för den årliga höstmiddagen där vi kombinerar Fars Dag och Mårten Gås och jag har skjutit problemet framför mig hela tiden.
Tidigare om åren har jag haft gås, anka eller kalkon. Då hade jag en stooor ugn, 70 cm bred. Nu har vi bytt och jag har en i mina ögon liten ugn. Det är en Husqvarna och yttermåttet är 60 cm brett. Höjden är också lägre men inte lika stor skillnad som bredden.
Hur får jag in en fågel stor nog att mätta alla? Hur gör ni som har små ugnar? Går det in två 3-kilos kalkoner?
Jag testade i lördags med en vanlig kyckling på dryga kilot och det funkade finfint. Gott om plats. Men kalkon eller gås är stora, både på höjd och bredd.
Eller har ni förslag på något annat än fågel?
Mollis
Varför inte ta en benfri stek istället?

//Mollis
Bee
Stek! Jamen DET kommer gamlingarna och barnbarn att gilla. Och det får plats i ugnen. Och det blir god sås...
Tack för tipset! Helt perfekt!
Leyka
Hej!

Vad jag vet så har min mamma en "vanlig" ugn, 60 cm antar jag, och hon brukar utan problem få plats med två normalstora kalkoner... Tror dom brukar ligga runt 3 kg i vikt.

Hoppas att det går bra!
elleave
Kalkonfilé är oxå en trevlig variant! Men stek är ju bra, sist vi hade gäster här hade vi köpt provencalemarinerad lammstek. Den var supergod och uppskattat av alla fast det var nån som aldrigtit lamm och nån som trodde att de inte tyckte om. giggle.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon