[attachment=9319:0508.jpg]Kladdkaka:
175 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Glasyr:
75 g smält smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200. Vispa ägg o socker med elvisp tills det blir vitt o pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Häll äggsmeten över och rör i hop väl. Rör sedan ner margarinet.
3. Häll smeten i en smord långpanna o grädda i 12-15 min.
4. Häll alla ingredienserna till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 2-3 min under omrörning.
5. Ta ut kladdkakan ur ugnen o bred glasyren jämt över hela kakan. Grädda ytterligare 10 min.Ta ut kakan låt svalna skär i fyrkanter......ät o njut